Omgeving

Wie graag variatie heeft op gebied van wandelingen komt in de streek van de Lot-en-Garonne zeker aan zijn trekken, verscheidene wandelroutes zijn er uitgestippeld om de streek te verkennen.


Zie hier Pujols en Duras, de valleien van Castelnaud, het historische Monflanquin, het panoramische zicht van Montagnac en Buzet. Wij hebben alvast een wandelkaart voor u klaarliggen.

Wat zeker de moeite loont om al fietsend of wandelend te volgen is "la balade du pont canal".

Dit kanaal loopt aan de rand van de stad Agen op 8 km van Foulayronnes.

 

Laat je liever je wagen aan de kant, volg dan onze eigen wandelwegen naar "Lac de Talives".

Van hieruit vertrekken 3 mooie wandelingen.

Aan dit meer mag gerust gevist worden.

 

Wie van kastelen houdt moet zeker chateau de Duras bezoeken. Dit kasteel dateert uit de XIIde eeuw en is te bezoeken vanaf februari tot en met november. Eveneens de moeite waard is chateau de Bonaguil, chateau de Fumel en de Donjon de Gavaudun. Deze drie liggen kort bijelkaar. In de buurt van Foulayronnes kan je chateau Feodal de Madaillon bezoeken, dit is het ganse jaar door te bezichtigen.

 

De wijnliefhebber komt in onze streek niks tekort. Hij kan de streek van Duras uitkammen en zelfs doorrijden naar Bordeaux of terugrijden richting Cahors, de streek met de typische Malbec druif die enkel voor de Cahors wijnen gebruikt wordt.

De zoete wijnen vind je in Bergerac en zoek je liever iets kortbij, dan raad ik de streek van de "Landes de Gascogne"aan.

 

Mooie tuinen vind je richting Castelmaron-sur-Lot. Daar passeer je "Le jardin des nénuphars, Latour-Marliac" kortbij de Lot. In Castelmoron-sur-Lot kan je vissen, zwemmen en watersporten beoefenen, de Lot afvaren met de kano of een boottocht maken. Er is ook een fietsroute langsheen de Lot richting Cahors en Perigord.

 

Andere intresses??

Bezoek het foie gras museum te Frespech, het museum van de gedroogde pruimen in Granges-sur-Lot, het "station Termaele" in Casteljaloux.

Waterpret in Pujols, een openlucht zwembad met 6 waterglijbanen, hydromassage en modderbaden omgeven door groene ontspanningsruimten en een overdekt zwembad.

 

U bevindt zich in de Lot-en-Garonne, het hart van Zuid-West Frankrijk, tussen Bordeaux en Toulouse. Een gevarieerd landschap met verschillende historische steden, wijnproeverijen, kastelen, musea, gastronomie met eigen streekgerechten waarin je zeker de "foie gras" terug vindt of "confit de canard" met of zonder gedroogde pruimen van Agen.